Сенцов став першим лауреатом премії Ukrainian ID Award

Сенцов став першим лауреатом премії Ukrainian ID Award

Укрінформ
Український режисер і політв'язень Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ, став першим лауреатом премії Ukrainian ID Award за незламну силу в боротьбі за ідеали свободи.

Про це повідомляється на сторінці Ukrainian ID у Facebook.

"Олег Сенцов став першим лауреатом премії Ukrainian ID Award, заснованої Ukrainian ID: Перший міжнародний економічно-гуманітарний форум, за незламну силу в боротьбі за ідеали свободи", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що 7 липня, під час вручення премії в Каневі, буде проведений глобальний флешмоб #FreeSentsov в Україні та серед представників української діаспори по всьому світу.

Як наголосили організатори, премією Ukrainian ID Awards щорічно відзначатимуться лауреати, які зробили визначний внесок у розвиток економіки, гуманізацію суспільства та примноження культурного капіталу.

Премією нагороджуються знакові особистості будь-якої національності та сфери діяльності, а також авторитетні організації (окрім політичних) у п’яти номінаціях: економіка, Human Security, громада, технології, міжнародний діалог.

Як повідомлялося раніше, Україна та світова українська діаспора 7 липня проведуть глобальний флешмоб на підтримку режисера Олега Сенцова.

Читайте також: На НСК "Олімпійський" пройшла масштабна акція на підтримку Сенцова

Олег Сенцов - український кінорежисер, сценарист, письменник. Був активним учасником Євромайдану та громадянського спротиву окупації Криму Росією. У травні 2014 року Сенцов був викрадений працівниками ФСБ у Сімферополі та заарештований за обвинуваченням у підготовці терористичного акту. У 2015 році російський суд визнав його винним і засудив до 20 років колонії суворого режиму. Численні міжнародні організації та громадські діячі визнали ув'язнення Сенцова політичним и вимагали від російської влади звільнити його.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити з російських в'язниць громадян України, які були викрадені та засуджені за політичними мотивами.

Усього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Фото: MEDIAZONA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-