Балуху погрожують штрафним ізолятором - Денісова

Балуху погрожують штрафним ізолятором - Денісова

Документ
Укрінформ
Незаконно засудженому в Криму українцю Володимиру Балуху, який голодує вже 97-й день, погрожують переведенням до штрафного ізолятора. Український омбудсмен Людмила Денісова вкотре просить представників Червоного Хреста відвідати політв'язня.

Про це Денісова повідомила у Facebook

"Володимира Балуха перевели із Сімферопольського СІЗО до Роздольненського ізолятора тимчасового тримання, де він зазнає знущань і принижень за національними ознаками з боку керівника ІТС. Лунають погрози помістити його в штрафний ізолятор. Вкотре звертаюся до керівника офісу МК Червоного Хреста в м. Сімферополь П'єра-Еммануеля Дюкруе та голови Регіональної делегації МКЧХ в РФ, Білорусі, Молдові і Україні Магне Барту з проханням якнайшвидше відвідати Володимира Балуха і надати йому кваліфіковану медичну допомогу", - зазначила Денісова.

Крім того, вона закликала всіх причетних, хто може вирішити це питання в Російській Федерації, надати їй доступ до політв'язнів Олега Сенцова, Володимира Балуха, Олександра Кольченка й Станіслава Клиха.

Денісова також нагадала, що Балух, який голодує вже 97-й день, посилив голодування. "Це означає, що він від часткового типу знову переходить лише на воду. За час голодування Володимир втратив 30 кг ваги. Це несе величезну загрозу для його життя!" - наголосила омбудсмен.

Читайте також: Денісова вимагає термінового доступу до Балуха

19 березня 2018 року Володимир Балух після винесення йому несправедливого і незаконного вироку у сфабрикованій проти нього кримінальній справі оголосив безстрокове голодування.

ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Силовики стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе активіст, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Суд Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (близько 4600 грн).

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-