Денісову не пустили в колонію до Сенцова

Денісову не пустили в колонію до Сенцова

Політв’язні
Укрінформ
Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмилу Денісову не пустили в колонію, де утримують українського політв'язня режисера Олега Сенцова у російському Лабитнангі.

Про це йдеться у відеоповідомленні на її сторінці у Facebook.

"Сьогодні я приїхала зранку до виправної колонії №8, де тримають Олега Сенцова. Я зустрілась з начальником колонії і начальником управління виконання покарань. Саме він відмовив мені, що я не можу ні за яких обставин потрапити на зустріч з Олегом Сенцовим. Він нічого не пояснив, чому саме він мені відмовляє. Коли я спитала, який стан Сенцова зараз, він сказав, що не буде надавати мені будь-яку інформацію, і попросив нас покинути територію колонії. Зараз ми знаходимось біля воріт колонії, я зателефонувала до Уповноваженого РФ з прав людини і чекаю від неї відповідь", - повідомила вона. 

Читайте також: Стівен Кінг закликає підтримати Сенцова: Часу обмаль, він може померти

Раніше у п'ятницю повідомлялося, що уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова прибула до Саліхарда і звідти попрямувала на зустріч з ув'язненим Росією українським режисером Олегом Сенцовим.

Напередодні, 14 червня, представники російського омбудсмена запропонували Денісовій відвідати Сенцова лише після 22 червня. Водночас вона заявила, що наполягатиме на відвіданні режисера найближчими днями. 

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова 14 червня заявила, що уповноважені з прав людини Росії і України розраховують відвідати по 34 ув'язнених на територіях обох країн.

9 червня за ініціативою української сторони відбулася телефонна розмова президентів України і РФ Петра Порошенка і Володимира Путіна, під час якої була досягнута домовленість про відвідування уповноваженими з прав людини обох країн російських громадян, які перебувають в ув'язненні в Україні, і українських політв'язнів в Росії.

13 червня Денисова відбула в Росію для відвідання українських політв'язнів.

Український режисер Олег Сенцов був засуджений у Росії до 20 років колонії суворого режиму за сфабрикованим звинуваченням у "терористичній діяльності" на території анексованого Криму. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів у Росії.

За даними МЗС України, щонайменше 24 українці є політичними ув'язненими в РФ, більше 40 - в окупованому Криму. У цьому переліку також журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в Росії засудили до 12 років колонії суворого режиму за сфабрикованими обвинуваченнями у "шпигунстві".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-