Сенцов голодує у медчастині і здаватися не збирається - сестра політв'язня

Сенцов голодує у медчастині і здаватися не збирається - сестра політв'язня

Укрінформ
Українського режисера Олега Сенцова, який голодує з 14 травня, у п'ятницю відвозили до реанімації. Зараз він у медчастині колонії, припиняти голодування не збирається.

Про це повідомляє «Крим.Реалії» сестра політв’язня Наталя Каплан.

«Про здоров’я Олега Сенцова поки що нічого невідомо, наприкінці тижня до нього поїде адвокат, і буде щось більш зрозуміло», - сказала вона.

Наталя Каплан повідомляє, що в п’ятницю, 8 червня, на 26-ий день голодування, Сенцова забирали до реанімації, зараз він продовжує своє голодування у медчастині.

«Поки невідомо, чи застосовували примусове годування, як погрожували. Олег про здоров’я мені нічого не повідомляв. Здаватися не збирається, помирати не збирається, але і відступати від умов голодування теж», — каже Наталя Каплан. 

Читайте також: На 30-й день голодування стан Сенцова викликає тривогу - правозахисниця

Нагадаємо, Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у РФ та окупованій Росією території.

За даними МЗС, щонайменше 24 українці є політичними в'язнями в РФ, більше 40 - в окупованому Криму. У цьому переліку також журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в Росії засудили до 12 років колонії суворого режиму за сфабрикованими звинуваченнями у "шпигунстві".

Фото: MEDIAZONA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-