На 30-й день голодування стан Сенцова викликає тривогу - правозахисниця

На 30-й день голодування стан Сенцова викликає тривогу - правозахисниця

Укрінформ
Український режисер Олег Сенцов, що знаходиться в російській колонії в м.Лабитнангі в Ямало-Ненецькому автономному окрузі, голодує вже 30-й день, його стан викликає тривогу.

Про це повідомила російська правозахисниця Зоя Свєтова на своїй сторінці в Facebook.

"Олег Сенцов передає всім вітання. У них там потепліло. Каже, що почалася весна. 30 день голодування. І це дуже тривожно. Організм в небезпеці. Він у медчастині. Лікарі за ним стежать добре. Спасибі їм! Але вони не боги", - написала Свєтова.

Як повідомлялося, Олег Сенцов, якого в РФ засудили до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням в "терористичній діяльності" на території анексованого Криму, 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів в Росії.

Читайте також: Денісову запевнили, що стан здоров'я політв'язнів у Криму – "задовільний"

7 червня він відправив лист правозахисникам, в якому розповів, що «для четвертого тижня» почуває себе «нормально» і що його перевели з камери в окрему палату санчастини колонії.

В даний час в Росії і анексованому Криму містяться 64 українських політв'язнів. Серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за сфабрикованим звинуваченням у "шпигунстві".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-