У Празі провели акцію на підтримку Сенцова

У Празі провели акцію на підтримку Сенцова

Фото
Укрінформ
Акція учасників "Демонстрації восьми" на підтримку українського режисера Олега Сенцова, що знаходиться у російській в'язниці, пройшла у Празі на площі Вацлава Гавела.

Про це повідомляє один з організаторів акції Вацлав Боздех.

"Ми, що брали участь у так званій "Демонстрації восьми" (Павло Литвинов, Тетяна Баєвова, Віктор Файнберг і Сергій Шаров-Делоне, брат Вадима Делоне) на Червоній площі 25 серпня 1968 року, цього разу - у Празі на площі Вацлава Гавела на знак солідарності з політв'язнем Олегом Сенцовим, який оголосив голодовку до тих пір, поки не буде задоволено його вимогу про звільнення з російських в'язниць усіх українських політв'язнів", - зазначається в повідомленні.

У Празі пройшла акція на підтримку Сенцова / Фото: Facebook

Учасники акції, що тримали плакати "Свободу політв'язням", "Справжні терористи - у Кремлі", організували збір підписів за звільнення Сенцова та інших політичних в'язнів.

Читайте також: Кольченко втратив 8 кілограм, лікарі виводять його з голодування

Як повідомлялося, український режисер і політичний в’язень Олег Сенцов, засуджений російським судом до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території анексованого Криму, 14 травня оголосив безстрокову голодовку з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів в РФ.

Нині в Росії та анексованому Криму утримують 64 українські політв'язні, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-