#SaveOlegSentsov: активісти запускають новий етап глобальної акції

#SaveOlegSentsov: активісти запускають новий етап глобальної акції

Укрінформ
Активісти розпочинають новий етап глобальної акції #SaveOlegSentsov, в рамках якої закликатимуть лідерів країн “Великої сімки” приділити ключове значення питанню звільнення українського режисера та інших заручників Кремля на саміті G7.

Про це повідомляється на сторінці організаторів акції у Facebook.

“Олег Сенцов голодує вже 26 день. Приділіть його звільненню хоча б 26 секунд! Сьогодні ми починаємо другий етап нашої глобальної кампанії #SaveOlegSentsov та закликаємо небайдужих людей долучитися до онлайн-акції 8-9 червня”, - йдеться в повідомленні.

Зокрема, як зазначають організатори акції, 8-9 червня лідери G7 зберуться у Мальбе (Квебек, Канада), щоб обговорити найважливіші проблеми світу. “Ми переконані, що звільнення Олега Сенцова та всіх 70 заручників Кремля має бути одним із ключових питань саміту. Спільними зусиллями ми зможемо цього досягти!”, - наголошується в повідомленні.

Так, для долучення до акції кожен небайдужий має зайти на свій профіль у Facebook, відкрити посилання на публічні сторінки політиків, написати в коментарях під їхнім останнім постом один із запропонованих в рамках онлайн-акції закликів до дій. При цьому обов'язково поставили хештеги #SaveOlegSentsov та #freesentsov

Аналогічні дії можна зробити і у Twitter.

Крім того, додають організатори акції, можна також скористатися гугл-документом із вже підготовленими волонтерами твітами. “Ви натискаєте на будь-який з них - і автоматично набраний текст твіту з'являється у вас на сторінці. Залишилося тільки відправити. Лінк на гугл-документ”, - зазначається в повідомленні.

Основний заклик онлайн-акції #SaveOlegSentsov - #G7 Act Now! Save Ukrainian Jailed-70 #SaveOlegSentsov #freesentsov

“Чим більше постів ви зробите, тим більше шансів на успіх!”, - наголосили активісти.

Публічні профілі лідерів країн “Великої сімки” у Facebook та у Twitter можна знайти за посиланням.

Читайте також: Канада вимагає від Росії звільнити Сенцова – Фріланд

Як повідомлялося, український режисер і політичний в'язень Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування із вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у РФ.

Нині в Росії і анексованому Криму утримують 64 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

1-2 червня пройшла глобальна акція на підтримку Сенцова, в рамках якої по всьому світу вимагали від Росії звільнити Сенцова та інших політв'язнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-