Сенцов закликає

Сенцов закликає "людей на свободі" не голодувати на його підтримку

Укрінформ
Український політв'язень, режисер Олег Сенцов, який голодує з 14 травня в російській в'язниці, закликав "людей на свободі" не голодувати на його підтримку.

Про це написав у Facebook його адвокат Дмитро Дінзе.

"Олег Сенцов просить людей на свободі не голодувати на його підтримку. Це неправильно, у них багато інших можливостей впливати на ситуацію з українськими політв'язнями. А у Олега, як ув‘язненого, тільки одна можливість впливати на ситуацію, і це голодування", - зазначив він .

Як повідомляв Укрінформ, український режисер Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, 14 травня оголосив голодування. Він вимагає звільнення всіх українців-політв'язнів Кремля. 28 травня Сенцов погодився на підтримуючу терапію.

31 травня політв'язень Кремля Олександр Кольченко оголосив голодування з вимогою звільнити Сенцова.

Читайте також: Архієпископу Клименту відмовили у зустрічі з Сенцовим - адвокат

Сестра Сенцова сказала, що він почав голодувати перед Чемпіонатом світу з футболу, який відбудеться в Росії, щоб привернути увагу якомога більшої кількості людей.

4 червня в ОБСЄ назвали невиправданим вирок українському режисерові, політв'язню Олегу Сенцову.

Як заявила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську Ірина Геращенко, Україна готова обміняти 23 засуджених росіян на Сенцова та інших українських політв'язнів.

Українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їм висунули обвинувачення в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова до 20 років позбавлення волі. Разом з ними також затримали Геннадія Афанасьєва і Олексія Чирнія. Афанасьєва в 2016 році обміняли, Чирній продовжує сидіти в колонії в Магадані.

В цілому в Росії і в анексованому Криму утримують 64 українських політв'язнів, серед яких і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-