Кольченко перебуває в медсанчастині, п'є лише воду - правозахисник

Кольченко перебуває в медсанчастині, п'є лише воду - правозахисник

Політв’язні
Укрінформ
Засуджений до 10 років ув’язнення в Росії український активіст Олександр Кольченко, який 31 травня оголосив голодування, регулярно відмовляється від їжі та п’є лише воду.

Про це повідомив правозахисник із Челябінської області Микола Щур після відвідин адвокатом Кольченка, інформує у понеділок "Громадське".

"Їжу йому регулярно приносять. Він так само регулярно від неї відмовляється. Після цього його ведуть до лікаря, який вимірює тиск, пульс, рівень цукру в крові. Саша п’є воду", - розповів правозахисник.

За його словами, Кольченко заявив, що триматиметься, доки вистачить здоров’я.

Щур також повідомив, що Кольченко наразі перебуває в медсанчастині.

Як повідомлялося, Кольченко, якого судили разом із Олегом Сенцовим, оголосив голодування 31 травня, вимагаючи звільнення українського режисера.

Читайте також: Матері Сенцова та Кольченка вперше зустрілися і звернулися до Порошенка

Адвокат Кольченка розповів, що політв'язень почувається нормально, але дуже схуд.

Політв'язень Олег Сенцов 14 травня оголосив голодування. Сенцов вимагає звільнити всіх 64 українських політв'язнів на території Росії. 28 травня Сенцов погодився на підтримувальну терапію.

Українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх обвинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова - до 20 років позбавлення волі. Разом з ними також затримали Геннадія Афанасьєва та Олексія Чирнія. Афанасьєва у 2016-му році обміняли, Чирній продовжує сидіти у колонії в Магадані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-