Сенцову щодня вводять літр глюкози - сестра режисера

Сенцову щодня вводять літр глюкози - сестра режисера

Політв’язні
Укрінформ
Незаконно ув’язненому у Росії українському режисеру Олегу Сенцову, який тримає голодування вже 20-ий день, щодня вводять один літр глюкози.

Про це розповіла його сестра Наталія Каплан під час акції на підтримку українських політв’язнів у РФ і Криму, що проходить на майдані Незалежності у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Зараз йому колють глюкозу - один літр на день”, - сказала Каплан.

Вона зауважила, що наразі не знає достеменно про стан здоров’я брата, але у понеділок, 4 червня, його має відвідати адвокат і тоді з’явиться більш детальна інформація.

Як повідомлялося, українського режисера Олега Сенцова  засуджено російським судом до 20 років ув'язнення на підставі сфальсифікованих обвинувачень. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення всіх українських політв'язнів в РФ. За повідомленням Федеральної служби виконання покарань Росії, 29 травня Сенцов погодився на підтримувальну терапію.

Читайте також: Денісова просить оточення Путіна організувати її візит до Сенцова

31 травня український політв'язень в РФ Олександр Кольченко, засуджений за тією ж справою до 10 років ув'язнення, оголосив голодування з вимогою звільнити Сенцова.

Раніше на знак солідарності з Сенцовим оголосили голодування ув'язнений у Росії український солдат Олександр Шумков і росіянин Станіслав Зимовець, якого засудили до двох з половиною років колонії загального режиму за участь в акції проти корупції.

1 і 2 червня в 71 місті світу проходять акції на підтримку Олега Сенцова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-