Російський омбудсмен обіцяє відвідати Сенцова в колонії – ЗМІ

Російський омбудсмен обіцяє відвідати Сенцова в колонії – ЗМІ

Укрінформ
Уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова має намір відвідати в колонії українського режисера Олега Сенцова, який оголосив безстрокове голодування, або ж направити до нього свого представника.

Про це вона заявила 29 травня, відповідаючи на запитання сенаторів Комітету Ради Федерації РФ по конституційному законодавству під час доповіді про свою роботу в 2017 році, повідомляє російська «Парламентська газета».

«Сенцова відвідував уповноважений з прав людини в суб'єкті Федерації. Я обіцяю, що ми обов'язково відвідаємо Сенцова, я або мої співробітники», - сказала Москалькова.

Читайте також: Україна вимагає якнайшвидшого звільнення політв’язнів Кремля — Президент

Як повідомлялося, український режисер Олег Сенцов і активіст Олександр Кольченко були затримані у березні 2014 року російськими спецслужбами в анексованому Криму. Їх звинуватили в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року суд в Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва провину не визнали.

Сенцов оголосив безстрокову голодовку 14 травня 2018 року, заявивши, що припинить її тільки у разі звільнення усіх українських політв'язнів в РФ. За повідомленням Федеральної служби виконання покарань Росії, 29 травня Сенцов погодився на підтримувальну терапію.

Глобальна акція #SaveOlegSentsov на підтримку українського політв'язня Кремля відбудеться 1 і 2 червня у багатьох містах світу.

Адвокат Дінзе поїде в колонію до Сенцова 4 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-