У Криму викрали та побили делегата Курултаю Асана Егіза

У Криму викрали та побили делегата Курултаю Асана Егіза

Укрінформ
Член Курултаю кримськотатарського народу Асан Егіз вийшов на зв'язок з родичами і повідомив про те, що співробітники правоохоронних органів примусово зупинили його на дорозі, заштовхали в мікроавтобус, побили і вивезли до лісопосадки.

Про це LB.ua розповів адвокат Егіза Айдер Азаматов.

За його словами, у середу близько 15:00 поряд із селищем Піонерське біля Сімферополя автомобіль Егіза "притиснула" до узбіччя машина співробітників російської Державної інспекції безпеки дорожнього руху.

Коли він вийшов зі свого автомобіля уточнити причину зупинки, з мікроавтобуса вискочили люди в масках і в формі, але без шевронів. Силовики заштовхали Егіза в машину, поклали на підлогу, надягли мішок на голову та наручники і почали бити. Один із співробітників правоохоронних органів поставив ноги на голову чоловіка, інший – на груди.

"Приблизно годину-півтори його возили по місту і били, а потім вивезли з міста в ліс: Асан почув звуки шелесту трави по дну машини. Вони не ставили ніяких питань, нічого не вимагали. Витягли з автомобіля біля селища Партизани, запитали, чи вміє рахувати до 200. Наказали порахувати і тільки потім піднімати голову", – розповів адвокат викраденого.

Читайте також: Утиски кримських татар заслуговують на більше висвітлення – канадський депутат

За словами захисника делегата Курултаю, після цього силовики зняли мішок і наручники та поїхали. Егіз почекав стільки, скільки йому наказали, потім вийшов до траси, зупинив автомобіль і зателефонував братові, щоб повідомити про своє місцезнаходження.

Наразі Асан Егіз перебуває у міській лікарні Сімферополя, де йому надають медичну допомогу.

Побиття делегата Курултаю підтвердив і голова Меджлісу Рефат Чубаров.

Адвокат підкреслив, що вимагатиме від правоохоронців ретельного розслідування цього інциденту.

Читайте також: Мустафаєва та Смаїлова додали до "справи Хізб ут-Тахрір"

Ситуацію прокоментував глава вітчизняного МЗС Павло Клімкін. За його словами, репресії та зникнення в Криму за час його окупації Росією стали буденністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-