Чубаров назвав реальний та ефективний крок для деокупації Криму

Чубаров назвав реальний та ефективний крок для деокупації Криму

Укрінформ
Кримськотатарська національно-територіальна автономія - це не лише гарантія для збереження та розвитку корінного народу, але й реальний та ефективний крок для деокупації Криму.

Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на заходах, присвячених Дню боротьби за права кримськотатарського народу та Дню пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Надання Криму статуту кримськотатарської національно-територіальної автономії буде відновленням історичної справедливості, відновленням прав кримськотатарського народу. Кримськотатарська національно-територіальна автономія, як невіддільна складова України, це не лише гарантія для збереження та розвитку корінного народу, але й реальний та ефективний крок для деокупації Криму", - наголосив Чубаров.

За його словами, сьогодні лунають вимоги про необхідність забути про депортацію кримських татар, мовляв треба починати життя з "чистого аркуша".

"Все це вимагає від парламентів та урядів світу, вслід за Верховною Радою України визнати депортацію геноцидом кримськотатарського народу, відповідальність за злочин має бути неминуча. Подолання наслідків цього геноциду неможливе без повного відновлення прав кримськотатарського народу, наше право на самовизначення як природне право корінного народу має бути в повній мірі реалізоване в межах єдиної і неподільної України", - зазначив він.

Читайте також: Окупанти посадили за сфабрикованими справами 67 кримчан - Чубаров

Зокрема, Чубаров зауважив, що незважаючи на рішення Міжнародного суду ООН, яке зобов’язало Російську Федерацію негайно скасувати заборону на діяльність Меджлісу та припинити перешкоджання його діяльності, "влада" Криму досі робить все можливе, аби не допустити відновлення роботи представницьких інституцій корінного народу півострова.

"18 березня цього року російський окупаційний режим провів у порушення міжнародного права "вибори президента РФ" у тимчасово окупованому Криму, нелегітимність яких зазначили всі провідні країни світу. Сьогодні маріонетки Кремля в Криму вже вп’яте заборонили корінному народу півострова вшановувати пам’ять загиблих предків у звичний спосіб. Це не просто заборона на масові зібрання, це спроба переписати генетичний код кожного кримського татарина, стерти з нього пам’ять про трагедію всього народу", - наголосив голова Меджлісу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-