Окупанти відправляють севастопольця Мовенка в колонію

Окупанти відправляють севастопольця Мовенка в колонію

Укрінформ
Жителя Севастополя Ігоря Мовенка окупаційний суд засудив до двох років колонії загального режиму за коментар в соцмережі.

У понеділок оприлюднено вирок окупаційного Гагарінського районного суду в Севастополі Ігорю Мовенку, згідно з яким український активіст засуджений за коментар в соцмережах на два роки, але не в колонії поселення, як інформували ЗМІ, а в колонії загального режиму. Про це повідомляє "Крим.Реалії" з посиланням на прес-службу суду. 

"Гагарінський районний суд Севастополя визнав Мовенка І. А. винним у публічних закликах до здійснення екстремістської діяльності, вчинених з використанням мережі Інтернет (ч. 2 ст. 280 КК РФ) і призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на 2 роки у колонії загального режиму. Після відбуття основного покарання засуджений на 6 місяців позбавлений права на здійснення діяльності, пов'язаної з доступом до інформаційно-комунікаційних мереж", - йдеться в повідомленні.

"Суд" стверджує, що Мовенко, в соціальній мережі розмістив відкритий для загального доступу текстовий коментар, в якому нібито "закликав до вбивства в жорстокій формі представників кримської самооборони, членів російських політичних партій та інших осіб".

Як повідомлялося, вирок щодо ч. 2 ст. 280 Кримінального кодексу РФ обвинуваченому в екстремізмі Ігорю Мовенку оголосили 4 травня.

МЗС України опротестував дане рішення російського суду в Севастополі і заявив, що бореться за визволення Мовенка.

Читайте також: Румунії затримали серба, майже 30 років розшукуваного за обвинуваченням у геноциді

Мовенко був побитий у Севастополі через символіку українського батальйону «Азов», наклеєну на його велосипед. Лікарі діагностували у Мовенка відкриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, перелом основи черепа, перелом щелепи, закритий перелом кісток носа, контузію очного яблука та інші травми. До грудня того ж року Мовенка затримали і відвезли в управління ФСБ Росії. Проти нього висунули звинувачення в екстремізмі. Російський прокурор запросив два роки умовно для севастопольця, однак "суд" виніс більш жорсткіше покарання.

Фото: Крим.Реалії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-