У МЗС стурбовані станом здоров'я політв'язня Балуха

У МЗС стурбовані станом здоров'я політв'язня Балуха

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ стурбовані станом здоров’я незаконно засудженого в окупованому Криму активіста Володимира Балуха й обіцяють посилити тиск на Росію задля його звільнення.

Про це зазначила речниця МЗС Мар’яна Беца на своїй сторінці у Twitter.

“Стурбовані станом здоров’я політв’язня В.Балуха. Разом з партнерами будемо посилювати тиск на РФ щодо його звільнення”, - написала Беца.

Як повідомлялося, ФСБ Росії затримала активіста Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе активіст, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Суд в анексованому Криму визнав його винним в зберіганні боєприпасів та засудив до трьох років і семи місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу у розмірі 10 тисяч рублів (близько 4600 гривень).

Читайте також: Балуха хочуть на три доби запроторити у карцер - правозахисники

14 березня підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму змінив вирок, виключивши з обвинувачення пункт про придбання боєприпасів. У зв’язку з цим вирок скоротили на два місяці. 

Інша справа проти активіста порушена через заяви начальника ізолятора тимчасового тримання в селищі Роздольне Валерія Ткаченка, який стверджує, що Балух його побив. Водночас сам активіст заявляє, що це Ткаченко напав на нього.

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України на подвір'ї його будинку.

19 березня 2018 року Володимир Балух оголосив голодування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-