УПЦ КП є об'єднавчим фактором для вірян у Криму - архієпископ Климент

УПЦ КП є об'єднавчим фактором для вірян у Криму - архієпископ Климент

Укрінформ
Українська православна церква Київського патріархату є об'єднавчим фактором для вірян, які проживають в анексованому Росією Криму.

Про це заявив очільник Херсонської і Таврійської єпархії УПЦ КП, архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент журналістам на контрольному пункті в'їзду-виїзду "Каланчак", що на адмінмежі з Кримом, під час передачі Благодатного вогню, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мої священики намагаються робити те, для чого покликав їх Бог, а їх Бог покликав бути разом зі своєю паствою не тільки тоді, коли все добре, але й бути зі своєю паствою тоді, коли горе. Бо горе, на превеликий жаль, роз'єднує людей, тому що всі залишаються у своєму якомусь такому вакуумі, із якого потім дуже важко вийти. І от церква наша, Київського патріархату, на теренах Криму вона є оцим об'єднавчим фактором, який об'єднує парафіян. Саме церква Київського патріархату на теренах Криму дуже багатьом допомагає зберегти людське обличчя, не озлобитися, не втратити віру", - розповів Климент.

Читайте також: На Херсонщині передали Благодатний вогонь вірянам в окупованому Криму

За його словами, до церкви Київського патріархату в Криму наразі ходять не тільки українці, а й дуже багато етнічних росіян. "Вони не поділяють себе за національною ознакою, вони не поділяють себе за політичними переконаннями, вони просто приходять до церкви як православні християни. Чому я кажу, що дуже багато етнічних росіян? Тому що людина, коли вона заходить у церкву і починає говорити, то ти вже чуєш говір людини з материка (з материкової частини Російської Федерації - ред.). Але вона не питає якого це патріархату, для неї важливо, що це є православна церква", - сказав архієпископ.

На його думку, такого результату було досягнуто саме завдяки об'єднавчому фактору УПЦ КП у Криму. "Дуже велика робота була проведена, що ми за цей час не озлобилися, не відвернули людей від себе. У цьому сила духу", - наголосив Климент.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині у Великдень на контрольному пункті в'їзду-виїзду "Каланчак" було передано для вірян Української православної церкви Київського патріархату, які проживають на тимчасово окупованому Росією півострові, Благодатний вогонь. Його передав очільнику Херсонської і Таврійської єпархії УПЦ КП, Архієпископу Сімферопольському і Кримському Клименту голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-