У Херсоні намагалися відбити затриманого капітана керченського судна

У Херсоні намагалися відбити затриманого капітана керченського судна "Норд"

Укрінформ
У Херсоні у четвер група осіб спробувала відбити від співробітників СБУ затриманого капітана керченського судна "Норд" Володимира Горбенка, якому мали обрати в міському суді запобіжний захід.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як поінформував на своїй сторінці у Facebook постійний представник Президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін, "сьогодні у Херсоні групою осіб було здійснено спробу відбити від працівників ГУ СБУ в АРК нещодавно затриману особу, щодо якої обирали запобіжний захід в херсонському суді".

У розмові з кореспондентом агентства Бабін підтвердив даний факт, і зазначив, що у вказаній групі було до 15 осіб. Проте спростував вже поширене низкою ЗМІ повідомлення, з посиланням на його інформацію у Facebook, що особою, яку намагалися відбити, є нещодавно затриманий на Херсонщині співробітниками СБУ депутат "Євпаторійської міської ради". Але хто саме є даною особою, у повідомленні Бабіна немає жодного слова.

За інформацією, отриманою кореспондентом Укрінформу з інших джерел, сьогоднішній інцидент стосувався затриманого капітана керченського судна "Норд" Володимира Горбенка.

Читайте також: Капітан арештованого кримського судна «Норд» не з’явився на суд

Як повідомляв Укрінформ, 25 березня 2018 року Держприкордонслужба України затримала в акваторії Азовського моря керченське риболовецьке судно "Норд" під прапором Росії. 30 березня український суд заарештував це судно. Прокуратура АР Крим порушила кримінальне провадження за фактом виходу судна "Норд" із закритого Україною порту Керч в анексованому Криму. Капітану судна Володимиру Горбенку інкримінують ч.2 ст.332-1 Кримінального кодексу України (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї). За вчинення цього злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років. 5 квітня Володимира Горбенка не змогли доставити на судове засідання в Херсонському міськсуді, де мали розглянути клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-