Прикордонники пригнали затримане кримське судно

Прикордонники пригнали затримане кримське судно "Норд" у Бердянськ

Укрінформ
Екіпаж кримського риболовецького судна «Норд», яке було затримано українськими прикордонниками в Азовському морі, забезпечений харчуванням і водою. Судно знаходиться у Бердянську під наглядом Держприкордонслужби України. 

Про це Крим.Реалії розповів офіційний представник відомства Олег Слободян.

«Процедура забезпечення судна, коли воно знаходиться в порту, проста: або команда має необхідні запаси на тривалий час, або оплачують послуги спеціальних компаній, які надають їжу та інші необхідні речі. В цьому випадку, наскільки мені відомо, власник не хоче або не планував забезпечувати судно необхідним. Але допомога команді надається, у тому числі з боку прикордонників - вода і продукти», - пояснив офіційний представник.

25 березня корабель морської охорони Держприкордонслужби в українських водах Азовського моря затримав риболовецьке судно-порушник «Норд» під прапором РФ з 10-а членами екіпажа на борту. 

Відносно затриманих членів команди судна складено документи за ст.204-2 КУпАП, а відносно капітана в СБУ направлено повідомлення за ст.332-1 ККУ.

Читайте також: В Азовському морі затримали кримське судно під прапором РФ

У відповідь управління ФСБ Росії в окупованому Криму порушило кримінальну справу відносно співробітників Держприкордонслужби України, що затримали судно в Азовському морі. 

Затримане судно з командою відконвойовано в порт Бердянська для проведення подальших перевірочних і процесуальних дій. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-