Кримські окупанти скоротили термін активістці, засудженій за пости у соцмережі

Кримські окупанти скоротили термін активістці, засудженій за пости у соцмережі

Укрінформ
Так званий Верховний суд Криму змінив вирок українській активістці Ларисі Китайській, засудженій за публікації у соціальних мережах, зменшивши умовний термін позбавлення волі до 1 року і 10 місяців.

Про це у Facebook повідомляє Кримська правозахисна група. 

"У Сімферополі підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму змінив вирок українській активістці Ларисі Китайській, засудженій за публікації в соціальних мережах, зменшивши умовний термін позбавлення волі на два місяці до 1 року і 10 місяців", - повідомляє сайт правозахисників з посиланням на "Крим.Реалії".

Під час засідання "суддя" Юрій Латинін відмовив у наданні активістці перекладача на українську мову. Відмовлено було також у клопотаннях захисту щодо допиту свідків, долучення доказів і оголошення матеріалів справи.

Читайте також: Суд в окупованому Криму змінив вирок Балуху

26 грудня 2017 року Ялтинський міський "суд" засудив до двох років умовного терміну Ларису Китайську за публікації у соціальній мережі. Її звинуватили у "розпалюванні ненависті або ворожнечі, а також приниженні людської гідності.

Китайська вперше була затримана співробітниками ФСБ Росії в Ялті 18 липня 2016 року. Після цього в її квартирі провели обшук. 12 серпня 2016 року Китайській російські силовики вручили підозру у скоєнні злочину і підписку про невиїзд. До цього підконтрольна Росії прокуратура повідомила про порушення кримінальної справи щодо мешканки Ялти, яка, як стверджують у відомстві, "поширювала в інтернеті русофобські ідеї".

Прокуратура АРК відкрила кримінальне провадження з незаконного затримання і обшуку житла в Ялті громадянки України. За даними фактами розпочато досудове розслідування кримінальних проваджень за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ст. 146 (незаконне позбавлення волі), ст.162 (порушення недоторканості житла) Кримінального кодексу України. Матеріали передані в Генеральну прокуратуру України для визначення перебування під слідством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-