Суд дозволив ГПУ заочне розслідування щодо Поклонської

Суд дозволив ГПУ заочне розслідування щодо Поклонської

Укрінформ
Апеляційний суд Києва дозволив Генеральній прокуратурі провести заочне розслідування щодо депутата Держдуми Росії, колишнього так званого прокурора анексованого Криму Наталії Поклонської.

Про це повідомляє прес-служба Апеляційного суду Києва.

"Відносно Поклонської Н.В., так званого прокурора Автономної Республіки Крим, здійснюватиметься спеціальне досудове розслідування", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в суді, 28 лютого Апеляційний суд відмовив у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою сторони захисту на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду Києва від 20 вересня 2017 року. Вказаною ухвалою суду першої інстанції було задоволено клопотання ГПУ і надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо Поклонської.

Читайте також: В Україні заборонили книгу Поклонської та ще 136 видань

Вона підозрюється за кількова статтями Кримінального кодексу: ч. 1 ст. 255 (створенні злочинної організації), ч. 4 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб), ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 111 (державна зрада).

Як повідомлялося, Поклонська до окупації Криму працювала в органах прокуратури України, а також була прокурором АРК. Навесні 2014 року була призначена окупаційною владою "прокурором Республіки Крим".

Саме Поклонська ініціювала кримінальне переслідування кримських татар та заборону у 2016 році діяльності Меджлісу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-