Париж за звільнення Сенцова: показ фільму, читання та лист правозахисниці Макрону

Париж за звільнення Сенцова: показ фільму, читання та лист правозахисниці Макрону

Укрінформ
У Парижі відбувся вечір, присвячений політв'язням, на якому відбувся показ документального фільму Аскольда Курова «Суд: Російська держава проти Олега Сенцова».

До цього заходу Libération опублікувала відкритого листа російської журналістки і правозахисниці Зої Свєтової до президента Франції з проханням сприяти звільненню Олега Сенцова.

«Пане президенте, я, Зоя Светова, - донька радянських дисидентів, які сиділи в тюрмі в 1980-ті роки. Мій дід, Григорій Фрідланд - декан історичного факультету МДУ... був розстріляний в 1937 році в епоху Великого терору. Тому я прекрасно вмію відрізняти сфабриковані справи і політичних в'язнів», - йдеться у листі.

Читайте також: Сенцов зробив перший дзвінок родичам із колонії

Свєтова наголошує, що Олег Сенцов, Олександр Кольченко та Олексій Чирній, які були засуджені по справі «кримських терористів», отримали дуже великі терміни ув’язнення лише тому, що виступали проти анексії Криму.

«Саме тому президент Путін не хоче звільняти Олега Сенцова», - написала Светова у листі до Макрона.

Читайте також: Політв'язня Кольченка з лікарні повернули у російську колонію

На вечорі, присвяченому Сенцову, була присутня колишній міністр юстиції Франції Крістіан Тобіра, актор Матьє Амальрік зачитував уривки з книги українського режисера «Розповіді», перекладені французькою у видавництві L'Harmattan.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-