Смерть Веджіє Кашка: адвокат починає незалежне розслідування

Смерть Веджіє Кашка: адвокат починає незалежне розслідування

Укрінформ
Адвокат Микола Полозов заявив, що починає незалежне адвокатське розслідування обставин смерті ветерана кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка.

Про це правозахисник написав на своїй сторінці у Facebook.

"На прохання рідних Веджіє Кашка я починаю незалежне адвокатське розслідування усіх обставин загибелі Веджіє Кашка і домагатимуся притягнення до відповідальності усіх посадовців, причетних до її смерті", - повідомив Полозов.

Адвокат переконаний, що смерть 82-річної кримськотатарської активістки була не трагічною випадковістю, а наслідком надмірного й непропорційного застосування до неї сили з боку російських силовиків, які здійснювали її незаконне затримання. Проте за її загибель ніхто відповідальності так і не поніс - не було навіть формальних спроб з боку російської влади провести розслідування.

Читайте також: Вбивчий обшук: у Криму ховають літню активістку

Як повідомляв Укрінформ, 23 листопада 2017 року в Криму пройшли обшуки і затримання активістів. Обшук зі спробою затримання пройшов і у ветерана національного руху кримських татар Веджіє Кашка. Жінці стало погано, і по дорозі до лікарні вона померла.

Прокуратура Автономної Республіки Крим кваліфікувала смерть Веджіє як умисне вбивство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-