В'язень Кремля Балух написав сестрі вірш українською

В'язень Кремля Балух написав сестрі вірш українською

Лист
Укрінформ
В окупованому Криму засуджений у сфабрикованій справі Володимир Балух у день народження сестри написав їй вірші українською.

Текст вірша опублікувала у Facebook Кримська правозахисна група.

Правозахисники зазначили, що завтра, 8 лютого, буде день народження самого Балуха (йому виповниться 47 років - ред.). Цього дня в Києві, у Кримському будинку (вул. Михайла Омеляновича-Павленка, 9) відбудеться вечір солідарності з Володимиром. На заході буде організовано збір коштів на підтримку в'язня і його сім'ї.

"За час перебування Володимира за гратами стан здоров'я його немолодої матері серйозно погіршився: їй важко самостійно пересуватися, осліпнуло одне око, вона потребує постійного догляду. Також необхідно регулярно передавати в СІЗО ліки і продукти харчування. Зібрані кошти будуть передані сім'ї активіста", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, в анексованому Криму підконтрольний Кремлю Роздольненський районний суд 16 січня засудив українського активіста Володимира Балуха, обвинувачений у зберіганні боєприпасів, до трьом років і семи місяців колонії-поселення і штрафу у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів.

ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де він живе, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Читайте також: Президента просять присвоїти Балуху звання Героя України

У серпні 2017 року суд виніс вирок українському активісту - три роки і сім місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі десятьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Під час розгляду апеляційної скарги вирок Балуху скасували. Справу направили на повторний розгляд.

Роздольненський районний суд 1 грудня змінив запобіжний українському активісту захід на домашній арешт протягом двох місяців.

Захист Балуха і правозахисники вважають, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України, який був у дворі його будинку.

Фото: Anton Naumlyuk (RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-