МЗС вимагає від Росії допустити до Балуха лікарів

МЗС вимагає від Росії допустити до Балуха лікарів

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України вимагає від Росії допустити лікарів до українця Володимира Балуха, який утримується в Сімферопольському СІЗО.

Про це написала речниця МЗС Мар'яна Беца у неділю в Twitter, коментуючи інформацію ЗМІ про те, що Балуху не надається медична допомога.

"Не надавати медичну допомогу - нелюдяність і жорстокість. Вимагаємо від РФ допустити лікарів до політв'язня В.Балуха", - зазначила вона.

Напередодні журналіст Антон Наумлюк написав у Facebook, що Балух перебуває в Сімферопольському СІЗО, в камері для транзитних до колонії-поселення, "відповідно порядку в камері ніякого". За даними журналіста, стан здоров'я Балуха залишається тяжким, "але медичної допомоги ніякої не надається".

Як повідомляв Укрінформ, в анексованому Криму підконтрольний Кремлю Роздольненський районний суд 16 січня засудив українського активіста Володимира Балуха, обвинуваченого у зберіганні боєприпасів, до трьох років і семи місяців колонії-поселення і штрафу у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів.

Читайте також: Порушення прав людини у Криму: Європарламент проведе слухання

Під час свого заключного слова на засіданні 15 січня Балух заявив, що справу проти нього "сфабриковано у зв'язку із його політичною позицією", і це не змусить його любити "нову Батьківщину".

ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де він живе, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

У серпні 2017 року суд ухвалив вирок українському активісту - три роки і сім місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Під час розгляду апеляційної скарги вирок Балуху скасували. Справу спрямували на повторний розгляд.

Роздольненський районний суд 1 грудня змінив запобіжний захід українському активісту на домашній арешт протягом двох місяців.

Захист Балуха і правозахисники вважають, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України, який був на подвір'ї його будинку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-