СБУ перевірить компанії Adidas, Puma і DHL на діяльність в окупованому Криму

СБУ перевірить компанії Adidas, Puma і DHL на діяльність в окупованому Криму

Укрінформ
Служба безпеки України перевірить інформацію про можливу роботу німецьких компаній DHL Express, Adidas і Puma в окупованому Росією Криму.

Про це заявили у прокуратурі Автономної Республіки Крим, повідомляє Радіо Свобода.

За даними прокуратури, їй надійшов лист від Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, в якому повідомляється про «діяльність німецьких компаній в Криму». У свою чергу прокуратура відправила інформацію для перевірки в СБУ.

«Зазначений лист направлено на адресу Головного управління Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим (з дислокацією в місті Херсон) для перевірки викладених фактів, за результатами розгляду якого буде ухвалене відповідне процесуальне рішення», – поінформували в прокуратурі.

У відомстві додали, що наразі ніяких кримінальних проваджень щодо німецьких компаній не відкривали.

6 грудня Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України заявило про незаконну діяльність німецьких компаній DHL Express, Adidas і Puma в анексованому Криму.

Міністерство на підтвердження своїх звинувачень вказало адреси магазинів і представництв цих компаній в анексованому Криму.

Читайте також: В окупованому Криму "наслідили" DHL Express, Adidas та Puma

У компанії DHL Express російській службі ВВС повідомили, що «через складну політичну і правову ситуацію в Криму DPDHL веде специфічну політику щодо послуг, які надаються, і компаній, які при цьому залучений». Публічних коментарів Adidas і Puma з цього приводу наразі немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-