Браслет Балуха обмежує навіть пересування будинком - журналістка

Браслет Балуха обмежує навіть пересування будинком - журналістка

Укрінформ
Підконтрольний Росії суд в анексованому Криму обрав українцю Володимиру Балуху домашній арешт терміном на два місяці, який дозволяє йому пересуватися у будинку за місцем проживання.

Про це повідомила Громадському радіо журналістка Альона Савчук, яка була присутня на засіданні.

 «Наразі умови домашнього арешту настільки суворі, що він навіть, фактично, не може виходити у двір для того, щоб сходити в туалет, оскільки у нього він на вулиці знаходиться. Також не прописано спілкування із адвокатами, що дуже обурило сторону захисту», — зазначила журналістка.

Вона також наголосила, що сторона захисту планує оскаржувати рішення так званого «суду», оскільки це загрожує здоров’ю Володимира Балуха. Адвокати вимагатимуть, щоб їхнього підзахисного відпустили під підписку про невиїзд.

«У нього проблеми зі здоров’ям, і йому потрібне додаткове обстеження і лікування. Відповідно, під домашнім арештом він не зможе цього зробити взагалі», — зазначила Савчук.

Читайте також: Правозахисники вимагають надати медичну допомогу українським політв'язням у РФ

Як повідомлялося, 1 грудня кримського політв`язня Володимира Балуха випустили із СІЗО під домашній арешт.

29 листопада підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму задовольнив апеляційну скаргу сторони захисту українського активіста Володимира Балуха і скасував рішення Роздольненського суду півострова про його арешт.

У серпні суд ухвалив вирок українському активістові Володимиру Балуху - три роки і сім місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі десяти тисяч рублів. Проте під час розгляду апеляційної скарги вирок Балуху було скасовано, і справу відправлено на повторний розгляд.

ФСБ затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що на горищі будинку, де він живе, було виявлено 90 патронів та кілька тротилових шашок. Балух цю інформацію заперечує.

Захист Балуха і правозахисники вважають, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-