Окупанти

Окупанти "списали" Криму борги за кредитами в українських банках

Укрінформ
Підконтрольний Кремлю парламент Криму проголосував за "закон", що списує борги за кредитами в українських банках, взяті до анексії півострова.

Про це повідомляють “Крим. Реалії".

"Борги, які за станом на 18 березня 2014 року не перевищували 5 мільйонів рублів (2 млн 200 тисяч гривень), буде "списано" повністю", - заявив ставленик Москви, "спікер" Володимир Константинов.

Читайте також: "Влада" Криму пустила з молотка майно Іслямова

Нагадаємо, підконтрольний Кремлю парламент Севастополя 17 жовтня ухвалив у другому читанні закон про списання боргу чи часткове списання боргу перед українськими банками жителів міста.

Українські банки залишили Крим відразу після анексії, але президент Росії Володимир Путін порадив кримчанам не віддавати старі кредити. На півострові зареєстрували Фонд захисту вкладників, який став повертати клієнтам депозити українських банків.

Наприкінці 2015 року російська Держдума Росії прийняла закон, який говорить, що кримчани також зобов'язані розплатитися за українським кредитами. За оцінками експертів, на момент анексії Криму загальна сума заборгованості кримчан перед українськими банками становила близько двох мільярдів доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-