Смерть кримськотатарської активістки кваліфікували як умисне вбивство

Смерть кримськотатарської активістки кваліфікували як умисне вбивство

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим кваліфікувала смерть відомої кримськотатарської активістки Веджіє Кашки в окупованому Сімферополі як умисне вбивство.

Про це повідомляється на сайті Генеральної прокуратури України.

Як нагадали в ГПУ, 23 листопада в Сімферополі російські окупанти із погрозою застосування зброї намагались незаконно позбавити волі кримськотатарську активістку, в результаті чого їй стало зле. Після того, як карета "швидкої допомоги" забрала потерпілу, остання померла, не доїхавши до лікарні.

"Прокуратурою Автономної Республіки Крим внесено відомості до ЄРДР за фактом смерті Веджіє Кашки за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України (умисне вбивство)", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Порошенко про "смертельний обшук" у Криму: Ми не збираємося з цим миритися

Також прокуратура АРК відкрила кримінальне провадження за фактами проведення в четвер незаконних обшуків та затримань кримських татар на півострові.

"23 листопада 2017 року представниками незаконно діючих на території АР Крим органів, зокрема ФСБ, у присутності спецпідрозділів (з нашивками на форменому одязі ОМОН та СОБР) в черговий раз проведено ряд обшуків та затримано із застосуванням спеціальних засобів (наручників) кримськотатарських активістів, зокрема Бекіра Дегерменджі, Куртсеїта Абдуллаєва, Асана Чапуха, Руслана Трубача і Кязіма Аметова", - зазначається в повідомленні.

За цими фактами прокуратура внесла до ЄРДР відомості про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.2 ст.162 (порушення недоторканності житла, вчинене службовою особою або із застосуванням насильства чи з погрозою його застосування) КК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-