Чийгоз розповів, як росіяни намагалася

Чийгоз розповів, як росіяни намагалася "купити" Меджліс

Укрінформ
Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз розповів, що після окупації Криму російська влада вела з ним переговори в намаганні "купити" прихильність Меджлісу.

Як розповів Чийгоз, звільнений нещодавно з російського ув’язнення, в інтерв’ю проектові Радіо Свобода, сайтові Крим.Реалії, після окупації Криму Росією 2014 року і до його арешту 2015 року до нього як до одного з чільних посадовців Меджлісу приїжджали представники адміністрації президента Росії, Федеральної служби безпеки Росії, керівники встановленої Росією у Криму влади.

За його словами, пропонували "гроші, посади".

"Настільки це банально було – може, тому, що дехто вже на це все купився. Як тоді всі казали: всі продажні – справа лише в ціні. Я цього навіть не обговорював", – наголосив Чийгоз.

"Із Меджлісом що сталося? Так, виявилося кілька негідників-колаборантів", – додав він.

За словами Чийгоза, він "усе одно знайде можливість" повернутися до Криму.

Читайте також: ФСБшники брехали мені, що Чийгоз написав листа Путіну - Умеров

Як відомо, 25 жовтня заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова і Ахтема Чийгоза окупанти видали Туреччині. 27 жовтня вони прилетіли з Туреччини до Києва.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що Умеров і Чийгоз житимуть і працюватимуть у столиці України.

Російська влада заборонила діяльність Меджлісу кримськотатарського народу як "екстремістської організації", хоча Меджліс не є "організацією" – це орган національного самоврядування кримськотатарського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-