Президент нагородив Чийгоза та Умерова орденами

Президент нагородив Чийгоза та Умерова орденами "За заслуги"

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко нагородив заступників голови Меджлісу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова орденами "За заслуги" III ступеня та II ступеня відповідно.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, церемонія нагородження відбулася під час зустрічі глави держави зі звільненими кримськотатарськими лідерами в Адміністрації Президента.

"Указом Президента України за громадянську мужність та незламність у відстоюванні державності України, ідеалів свободи та конституційних прав людини нагороджується орденом "За заслуги" II ступеня Умеров Ільмі Рустемович, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу", - зачитав текст указу глава АПУ Ігор Райнін.

Райнін також зачитав текст указу про нагородження Ахтема Чийгоза орденом "За заслуги" III ступеня. 

Читайте також: Порошенко: Звільнення заручників лишається одним із головних пріоритетів

Як повідомляв Укрінформ, 25 жовтня Чийгоза і Умерова, незаконно засуджених в окупованому Криму, Росія видала Туреччині. 26 жовтня заступники голови Меджлісу в Анкарі провели зустріч з президентом Туреччини Ердоганом.

Умеров був засуджений до 2 років колонії-поселення за звинуваченням у нібито публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. Чийгоз був засуджений до 8 років позбавлення волі у "справі 26 лютого".

Звільнити Умерова, Чийгоза та інших кримськотатарських політиків і громадських активістів неодноразово вимагали міжнародні і російські правозахисні організації. Вироки, винесені кримчанам російськими судами, засудили США та Євросоюз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-