Канада в G7 може посприяти деокупації Криму - Порошенко

Канада в G7 може посприяти деокупації Криму - Порошенко

Укрінформ
Президент Петро Порошенко під час переговорів з Прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо представив бачення України щодо покращення партнерства у сфері безпеки та оборони.

Про це повідомляє президентська прес-служба.

“Глава Української держави нагадав, що на початку цього року було підписано двосторонню Угоду про оборонну співпрацю, яка полегшує нашу співпрацю у військовій сфері. Також у цьому році уряд Канади продовжив операцію UNIFIER (тренувальна місія – ред.), яка передбачає постійне навчання канадськими інструкторами наших Збройних Сил”, - йдеться в повідомленні.

Президент України подякував Прем'єр-міністру Трюдо та уряду Канади за стійку та непохитну позицію Канади на підтримку суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України, в умовах триваючої російської агресії.

Читайте також: Миротворці ООН та реформи: Порошенко розказав, про що говорив із Трюдо

«Така принципова позиція наших союзників та партнерів, продовження політичного та санкційного тиску, таке лідерство на міжнародній арені, яке показує Канада, має вирішальне значення для зупинення війни, що ведеться Москвою з метою силової зміни кордонів Європи», - наголосив Порошенко.

За його словами, завдяки головуванню в G7 Канада може зіграти ще більш важливу роль у забезпеченні миру та стабільності в Україні та Європі.

«Ми бачимо, що платформа G7 також сприяє зусиллям міжнародної групи друзів щодо деокупації Криму. Я вважаю, що Канада цілком підходить для цієї ролі, оскільки Крим – перш за все, стосується прав та свобод людини», - зазначив він.

В свою чергу, Джастін Трюдо, відповідаючи на запитання про військову допомогу, зазначив, що є перелік і механізми для втілення спільних завдань.

«Ми залишатимемося назавжди з Україною щодо боротьби з незаконною агресією Росії проти України та докладання зусиль Росією із дестабілізації України. Ми боремося з цим», - наголосив Прем'єр-міністр Канади.

Він також нагадав, що Канада допомагає інструкторами, які тренують українських військових і передають свій досвід.

Фото: прес-служба Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-