В УПЦ заявляють, що про перехід Кримської єпархії до РПЦ не йдеться

В УПЦ заявляють, що про перехід Кримської єпархії до РПЦ не йдеться

Укрінформ
Сімферопольська і Кримська єпархія продовжує перебувати у складі Української православної церкви, жодних рішень про її перехід до Російської православної церкви не ухвалювалося.

Про це заступник начальника відділу зовнішніх церковних зв'язків УПЦ протоієрей Микола Данилевич сказав у коментарі кореспондентові Укрінформу.

«Сімферопольська і Кримська єпархія продовжує перебувати у складі Української православної церкви, жодних рішень про її перехід до РПЦ ніхто не приймав. Поминання імені Предстоятеля УПЦ під час богослужінь є обов'язковим на території усіх єпархій Кримського півострова», - сказав отець Микола Данилевич.

Він наголосив, що на офіційному сайті Сімферопольської єпархії нічого не сказано про її підлеглість до московського патріархату, натомість сказано, що вона належить до Української православної церкви. «В статутах православних парафій, які розташовані на півострові Крим, сказано, що парафія є частиною єпархії (Кримської, Феодосійської чи Джанкойської), що належить до ієрархічної структури Української православної церкви. Про самі єпархії в статутах говориться, що вони також є канонічними підрозділами Української православної церкви», - підкреслив заступник начальника відділу зовнішніх церковних зв'язків УПЦ протоієрей Микола Данилевич.

Водночас він підкреслив, що формування та виготовлення таблички із назвою храму та його юрисдикцією лежить на відповідальності настоятелів парафій. Зокрема, на будівлі єпархіального управління Кримської єпархії належність до УПЦ відображена.

Читайте також: Із храмів Московського патріархату в Криму знімають таблички УПЦ - ЗМІ

Як повідомляли деякі українські ЗМІ, в анексованому Криму на деяких храмах Української православної церкви (Московського патріархату) зникли таблички про належність до цієї церкви. Крім того, журналісти вказали на те, що на офіційному сайті РПЦ Сімферопольська єпархія — у складі російської церкви.

Окупація Автономної Республіки Крим та м. Севастополя Росією розпочалася у березні 2014 року. Ця насильницька анексія Криму не визнається українською державою, Генеральною асамблеєю ООН, ПАРЄ, ПА ОБСЄ, а також суперечить рішенню Венеціанської комісії, натомість російською владою трактується як «повернення Криму до Росії».

Згідно з законом України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» Кримський півострів нині вважається тимчасово окупованою територією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-