Полозов: Чийгозу дали максимально можливий термін

Полозов: Чийгозу дали максимально можливий термін

Відео
Укрінформ
Біля будівлі "верховного суду" Криму, в якому проходило засідання у справі заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза, зібрався численний мітинг кримських татар, перед якими виступив адвокат Микола Полозов.

Про це свідчить відео в Facebook Айше Умерової. 

"Вирок - вісім років колонії суворого режиму", - повідомив Полозов учасникам мітингу.

Це рішення, прокоментував він, є зразком нелюдяного ставлення "репресивної влади" до Чийгоза, оскільки він "не винен у тому, що йому інкримінується, оскільки жодних безпорядків він не організовував, але російській владі треба було біле назвати чорним".

Читайте також: "Суд" окупантів дав Чийгозу 8 років у колонії суворого режиму

Адвокат наголосив, що суд окупаційної влади призначив максимально можливе покарання, попри те, що під час судового слідства детально розбиралися всі події 26 лютого 2014 року і жодних фактів причетності Чийгоза до організації безладів на мітингу 26 лютого 2014 року зафіксовано і доведено не було.

Учасники мітингу скандували "Ахтем, ми з тобою!", "Крим - батьківщина кримських татар!".  

Нагадаємо, Чийгоза затримали в січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, зокрема з партії "Русское единство". Російська влада анексованого Криму звинувачує Чийгоза в організації масових безпорядків.

Справу Чийгоза "кримський суд" розглядає у рамках "справи 26 лютого" після того, як 20 липня суд на закритому засіданні поділив цю справу на дві: окремо - відносно заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза, і окремо щодо інших фігурантів процесу - Алі Асанова і Мустафи Дегерменджі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-