Засуджений окупантами на 15 років кримчанин звернувся до ООН і оголосив голодування

Засуджений окупантами на 15 років кримчанин звернувся до ООН і оголосив голодування

Документ
Укрінформ
Кримчанин Руслан Зейтуллаєв, якого незаконно засудив оккупантський суд, направив ООН відкритий лист із закликом продовжити тиск на Росію для звільнення українських політв'язнів та дотримання прав кримськотатарського народу.

Лист Зейтуллаєва від 27 липня оприлюднило у Твіттері постійне представництво України в ООН. 

"Виходячи з того, що більш як три роки на території Криму. Коли фактично Кримський півострів опинився у правовому полі Російської Федерації та ім'ям Росії приймаються незаконні і неконституційні рішення ... у своєму зверненні прошу вас продовжувати чинити всебічний тиск на уряд Російської Федерації до повного звільнення всіх незаконно ув'язнених у в'язницях громадян України та дотримання прав і свобод кримськотатарського народу", - наголосив Зейтуллаєв.

Читайте також: В Криму окупаційна влада тримає під арештом 19 активістів

Він вказав, що незаконні рішення в Криму ухвалюють у сфері "боротьби з екстремізмом та тероризмом, правил проведення мирних зібрань, визнання Меджліса кримських татар ектремістською організацією, порушення кримінальних справ та обшуків у журналістів,  викрадення та переміщення на територію РФ громадян України" і зазначив, що, перебуваючи у СІЗО №1 Ростова-на-Дону, оголошує безстрокове голодування.

Фото: Радіо Свобода

Фото на першій сторінці / Антон Наумлюк, radiosvoboda.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-