Чийгоз розповів про стосунки з єдиним свідком, який його обмовив

Чийгоз розповів про стосунки з єдиним свідком, який його обмовив

Відео
Укрінформ
У четвер в окупованому Криму продовжився допит заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза, проте через неякісний відеозв'язок він встиг відповісти лише на одне запитання щодо особистості Ейваза Умерова - єдиного свідка, який обмовив його в "суді".

Про це у своєму відеозвіті, розміщеному в Facebook, повідомив адвокат Микола Полозов.

"Сьогодні третій день допиту самого Ахтема Чийгоза. По суті йому вдалося відповісти лише на одне запитання, воно стосувалося особистості Ейваза Умерова. Це єдиний реальний свідок, я не маю на увазі засекречених свідків, допитаних у цьому процесі, який дав свідчення проти Ахтема Чийгоза. Ахтем Чийгоз пояснив, чому Ейваз Умеров свідчив проти нього, обмовив його. Це обумовлено давньою історією взаємин Ейваза Умерова і Меджлісу кримськотатарського народу", – повідомив Полозов.

Читайте також: Чийгоз не організовував загальнокримський мітинг 26 лютого - адвокат

Він навів слова Чийгоза про те, що в 2005 році Умеров балотувався кандидатом у Курултай - національний з'їзд кримських татар, проте його діяльність, а також діяльність Руслана Бальбека (нині депутат Держдуми РФ - ред.) була пов'язана з махінаціями із земельними ділянками в Судаку.

"Відносно нього і відносно Руслана Бальбека порушувалася кримінальна справа. Тоді Меджліс кримськотатарського народу здійснював його підтримку, допомогу, юридичний відділ Меджлісу його фактично витягнув з в'язниці. Однак згодом і Бальбек, і Ейваз Умеров зайняли непримиренну позицію антогонистов Меджлісу. Вони брали участь у брудних акціях з дискредитації членів Меджлісу, спалювали опудало Мустафи Джемілєва, обливали фарбою членів Меджлісу, в тому числі Ескендера Барієва, і Ейваз Умеров відчував явну неприязнь як до Меджлісу в цілому, так і до його представників, включаючи заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза", – розповів Полозов.

Як заявив на допиті Чийгоз, слова Умерова про нього, сказані в суді, є брехнею і обмовою.

Крім того, він зазначив, що Умеров не брав участі у мітингу 26 лютого.

Дану інформацію, за словами Миколи Полозова, раніше в якості свідка на допиті підтвердив і голова Судацького регіонального меджлісу Ільвер Аметов.

Як повідомляв Укрінформ, Ейваз Умеров, в грудні 2016 року виступаючи в "суді" в якості свідка звинувачення, заявив, що Чийгоз на мітингу 26 лютого давав команду кримськотатарською мовою, вимовляючи слова "бас" і "ур" ("дави" і "бий" - ред.), закликаючи, таким чином, до масових заворушень. За словами Миколи Полозова, тоді Умеров став першим з допитаних 77 потерпілих і 48 свідків звинувачення, хто відкрито дав свідчення проти Чийгоза.

Чийгоз був затриманий в січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею ВР АРК 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, у тому числі з партії "Русское единство", керівництво якою здійснював нинішній "голова" Криму Сергій Аксьонов. Російські влади анексованого Криму звинувачують Чийгоза в організації масових заворушень під час мітингу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-