Абітурієнти з Криму зможуть вступати до вишів за квотами

Абітурієнти з Криму зможуть вступати до вишів за квотами

Укрінформ
Для абітурієнтів з тимчасово окупованого Криму та міста Севастополя передбачено 2604 квотних місця у вищих навчальних закладах. 

Про це на прес-конференції сказав директор департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки Олег Шаров, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Загальна кількість для вступників по квоті-2 (для осіб, які проживають на тимчасово окупованих територіях - ред.) по Україні в цілому становить 2604 місця. Ці місця передбачені фактично за всіма спеціальностями і галузями знань. Включаючи і ті, на які традиційно високий конкурс», - поінформував Шаров. 

За його словами, згідно з нещодавно ухваленими змінами в законодавство, держава гарантує наявність квотних місць для вступників з Криму та м. Севастополь у ВНЗ Одеської, Миколаївської, Херсонської та Запорізької областей.

За словами Шарова, за розрахунками в ВНЗ цих чотирьох регіонів вже передбачено 1816 квотних місць для мешканців тимчасово окупованих територій. В інших регіонах для цієї категорії вступників зарезервовані ще близько 800 квотних місць. 

Читайте також: Проблему з поданням заяв до вишів обіцяють вирішити за добу

Шаров повідомив, що широкий конкурс (9 заяв на 4 спеціальності - ред.) не буде застосовуватися при вступі до низки вищих навчальних закладів, в яких відповідно до законів України формуються фіксовані обсяги державного замовлення. Це переміщені з тимчасово непідконтрольних територій ВНЗ, а також виші на території Луганської та Донецької областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-