Зізнання

Зізнання "кримського диверсанта" Захтея не змінить позицію Панова - адвокат

Укрінформ
Визнання вини і співпрацю зі слідством "кримського диверсанта" Андрія Захтея не вплине на позицію другого фігуранта справи - Євгена Панова.

Про це повідомляє "Крым.Реалии" з посиланням на адвоката Євгенія Панова Дмитра Дінзе.

"Жодним чином не вплине на справу Панова, тому що, фактично, я не знаю, що Захтей може пояснити. Але Панов залишається на своїй позиції, і вона у нього не змінювалася", - пояснив адвокат.

Читайте також: "Український диверсант" Захтей визнав провину і уклав угоду зі слідством - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, заарештований у справі "українських диверсантів" Андрій Захтей, який зазнав тортур електричним струмом і знаходиться під арештом в окупованому Криму, визнав свою провину, відмовився від адвокатів і уклав угоду зі слідством. Адвокати Олександр Попков, Олексій Ладін і Ільнур Шарапов підтвердили що Захтей відмовився від їхніх послуг.

Підконтрольний РФ Київський районний суд Сімферополя 2 червня 2017 року продовжив термін тримання під вартою для Андрія Захтея до 7 серпня. На думку слідства, Захтей "може становити зарозу свідкам". Таким чином, за даними захисту, загальний термін арешту Захтея становитиме 11 місяців і 28 днів.

Як повідомляв Укрінформ, Захтея було затримано в ніч з 6 на 7 серпня в районі села Суворове в окупованому Криму. За версією ФСБ, він, нібито, повинен був зустрічати диверсійну групу Головного управління розвідки України, яка готувала вибухи на півострові. Разом із Захтеєм окупаційна влада затримала Євгенія Панова. Обох українців, обвинувачених російськими спецслужбами в підготовці терактів у Криму, деякий час утримували в московському СІЗО "Лефортово", потім повернули до Криму.

Раніше заарештований Захтей розповідав адвокатам, що після затримання його жорстоко катували, зокрема, електричним струмом. Влада України спростовує російські обвинувачення на адресу українців і називає їх провокацією російських спецслужб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-