Окупанти влаштували штучні черги на адмінмежі з Кримом

Окупанти влаштували штучні черги на адмінмежі з Кримом

Укрінформ
Російські служби в Криму створили у суботу на адмінмежі з анексованим Росією півостровом черги автівок, які їдуть в Крим з материкової України та з Криму у материкову Україну.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповіла помічник начальника Бердянського прикордонного загону - начальник прес-служби Неля Доценко.

"У суботу на українському контрольному пункті в'їзду-виїзду "Чонгар" утворилася велика черга транспортних засобів, які направляються з материкової України на територію тимчасово окупованого Криму. Станом на 6.00 у цій черзі було близько 150 машин. На 9.00 черга дещо зменшилась - понад 120 автівок, і станом на 10.30 їх кількість залишалася практично такою ж. Але звертає на себе увагу ще один факт: за інформацією громадян, які прямують з Криму на материкову Україну, цього разу російські служби на своєму пункті пропуску, який знаходиться навпроти КПВВ "Чонгар", також створили чергу з автомобілів, які направляються з окупованого півострова на материкову Україну. Адже протягом останнього часу повільний пропуск окупантами автівок був лише в один бік - з материкової України на анексований півострів", - розповіла Доценко.

За її словами, у п'ятницю російські служби пропускали десь в середньому 7 автівок за годину, а зараз - близько 4 автівок.

Як зазначила помічник начальника Бердянського прикордонного загону, суттєве сповільнення російськими службами пропуску транспорту в Крим спостерігається переважно у вихідні та святкові дні.

Доценко також повідомила, що черги автівок на виїзд з материкової України в Крим також є сьогодні і на двох інших КПВВ - "Чаплинка" і "Каланчак". Перед КПВВ "Каланчак" на в'їзд до Криму очікують близько 20 транспортних засобів, а перед контрольним пунктом "Чаплинка" - близько 10 машин.

Що ж до пішоходів, які направляються з материкової України у Крим, то черг пішоходів на всіх трьох КПВВ наразі немає, повідомила Доценко.

Читайте також: Росія зняла на Чонгарі сюжет про те, як українці “рвуться” до Криму

Як повідомляв Укрінформ, 5 липня 2017 року під час зйомок російським телеоператором телекартинки про нібито великий потік українських відпочивальників, які направляються в Крим цього літнього курортного сезону та нібито посилену роботу російських служб, щоб пропустити на півострів цей потік відпочивальників, російські служби значно пришвидшили на своєму контрольному пункті пропускні операції: замість 5 - 6 автівок за годину, які вони пропускали в Крим протягом останнього тижня, вони почали пропускати їх у три, а то й чотири рази більше - загалом 15 - 20 машин за годину.

Як відомо, на території Херсонщини на адмінкордоні з Кримом знаходяться три контрольні пункти в'їзду-виїзду (КПВВ) - "Чаплинка" і "Каланчак" (Каланчацький район) та "Чонгар" (Генічеський район).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-