Російські окупанти утворили штучну чергу на

Російські окупанти утворили штучну чергу на "Чонгарі"

Укрінформ
На українському контрольному пункті в'їзду-виїзду "Чонгар", що на адмінмежі з окупованим Росією Кримом, через дії російських силовиків на своєму пункті пропуску утворилася велика автомобільна черга.

Про це у коментарі кореспонденту Укрінформу повідомила помічник начальника Бердянського прикордонного загону - начальник прес-служби Неля Доценко.

"У суботу на КПВВ "Чонгар" утворилася черга автотранспортних засобів, які направляються з материкової України на територію тимчасово окупованого Криму. Станом на 7.00 у цій черзі було понад 70 автівок. Зараз (станом на 13.00 - ред.) вона дещо зменшилась - в'їзду у Крим чекають близько 60 автівок. Черга спричинена сповільненням пропуску транспортних засобів російськими службами на своєму пропускному пункті", - поінформувала Доценко.

За її словами, сповільнення пропуску цього разу не викликане ремонтними роботами на російському пункті, як це було нещодавно. "Громадяни, які прямують з Криму на материкову Україну, нічого не повідомляють українським прикордонникам про ремонтні роботи на російському пропускному пункті. Натомість говорять про візит президента РФ Путіна в Крим на відкриття чергової зміни в дитячому таборі "Артек", що може бути причиною посилення російськими службами заходів безпеки на окупованому півострові", - заявила помічник начальника Бердянського прикордонного загону.

Стосовно ж пішоходів, які прямують з материкової України до Криму через КПВВ "Чонгар", то черги зараз там немає, повідомила Доценко.

Також вона зазначила, що перед КПВВ "Каланчак" у суботу теж виникла черга автівок на виїзд з материкової України в Крим - близько 30 автівок. Але перед КПВВ "Чаплинка" накопичень транспортних засобів, які прямують у Крим, наразі немає. Черг пішоходів на цих КПВВ теж немає.

Як повідомлялося, на території Херсонщини на адмінкордоні з Кримом знаходяться три контрольні пункти в'їзду-виїзду - "Чаплинка" і "Каланчак" (Каланчацький район) та "Чонгар" (Генічеський район).

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-