Обшук у Бахчисараї: окупанти забрали у кримського татарина комп'ютер і телефони

Обшук у Бахчисараї: окупанти забрали у кримського татарина комп'ютер і телефони

Укрінформ
У Криму в 6 мікрорайоні в місті Бахчисараї, де мешкають кримські татари, завершився обшук у будинку Різи Муждабаєва, в ході якого силовики шукали заборонену релігійну літературу.

Про це стало відомо з відео, розміщеного у Facebook активіста Ахмада Рустема Ог'лу.

"Шукали, нічого не знайшли, нічого немає забороненого. Усю літературу ісламську витягнули, комп'ютер забрали, телефони забрали", - повідомив Різа Муджабаєв, у будинку якого відбувався обшук.

За його словами, силовики обшукали увесь будинок, забравши з собою єдину брошуру - "Сади праведних", яка є московським виданням і не входить до списку заборонених релігійних книг.

Крім того, у силовиків були питання з приводу реєстрації на деяких сайтах в Інтернеті.

На місце події прибув адвокат Джеміль Темішев, повідомляє активіст Ахмад Рустем Ог’лу.

За його словами, після обшуку у будинку Муджабаєва складено адміністративний протокол.

"Склали протокол про адміністративне правопорушення. Зараз везуть до суду. За результатами судового розгляду я розповім, в чому конкретно обвинувачують і які докази", - повідомив Темішев.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні вранці в 6 і 7 мікрорайонах м. Бахчисарай відбулися обшуки у будинках кримських татар Сейдамета Мустафаєва і Різи Муджабаєва. Водночас російські силовики перешкоджали збору людей біля будинків, де проходять обшуки. Чотирьох чоловіків, Мустафу і Шевкета Абдураманових (сина і батька), Ескендера Меметова (сина політв'язня Ремзи Меметова) і Ремзи Зудієва, затримали, завантаживши в автозак. Ще одного кримського татарина, побитого силовиками, забрала швидка допомога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-