ДПСУ попередньо підтверджує затримання в Криму українського судна

ДПСУ попередньо підтверджує затримання в Криму українського судна

Укрінформ
Державна прикордонна служба України попередньо підтвердила повідомлення російських ЗМІ про затримання в окупованому Криму українського рибальського судна "Рибалка Херсона".

Про це Укрінформу заявив прес-секретар Держприкордонслужби Олег Слободян.

"Попередньо інформація про затримання судна підтверджується", - сказав він.

Слободян додав, що Держприкордонслужба наразі уточнює деталі інциденту і перевіряє інформацію через власників судна та "інші джерела", оскільки жодних контактів з представниками окупаційної влади не підтримує. 

На запитання про можливі дії української сторони щодо звільнення затриманих рибалок Слободян відповів, що "тільки по лінії МЗС, дипломатичним шляхом".

Як повідомляв Укрінформ, РІА Новости з посиланням на прес-службу так званого кримського прикордонного управління ФСБ РФ повідомило про затримання в окупованому Росією Криму українського рибальського судна "Рибалка Херсона" за буцімто порушення "держкордону" і заглиблення на 400 м "на територію РФ" 4 квітня.

Судно йшло під прапором України, порт приписки Іллічівськ, судновласник ТОВ "БАРА - Україна - Одеса".

Як стверджують у ФСБ, у результаті опитування десяти членів команди і капітана (всі є громадянами України) встановлено, що судно здійснювало розвідку водних біологічних ресурсів у відкритому морі.

У ФСБ також повідомили, що капітан українського сейнера притягнутий до адміністративної відповідальності "за порушення режиму держкордону" з накладенням штрафу у розмірі 60 тисяч рублів.

Як відомо, Росія окупувала Крим після незаконного "референдуму" 16 березня 2014 року. Україна і більшість країн світу не визнають так зване приєднання півострова до РФ. Між материковою Україною і Кримом зараз діє контрольно-пропускний режим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-