У Криму пройшло перше судилище над українським патріотом Балухом

У Криму пройшло перше судилище над українським патріотом Балухом

Укрінформ
У "Роздольненському районному суді" відбулося перше судове засідання по суті справи українського патріота Володимира Балуха.

Про це повідомила Кримська правозахисна група.

"Під час засідання заслуховували покази чотирьох "свідків", яких представило обвинувачення. Це односелець Балуха, його дружина і два співробітники МВС. Як повідомив очевидець, у залі засідання знаходилося близько 15 судових приставів і конвойних. Сам Володимир Балух під час слухання знаходився у клітці", - йдеться у повідомленні.

Перед початком слухань "суддя" Марія Бедрицька пояснила Володимиру Балуху, що він може заявляти відвід. На що кримчанин відповів, що не довіряє "судді" та "прокуророві", але заявляти відвід вважає марною тратою часу.

Адвокат попрохав про можливість поспілкуватися перед слуханнями зі своїм підзахисним та передати йому документи. Конвой відмовився передавати документи. "Суддя" при передачі документів, що містять адвокатську таємницю, спробувала зачитати їх вголос. Її зупинила тільки заява адвоката про порушення права на захист. Проте, "суддя" дозволила передати документи Балуху тільки після того, як сама прочитала їх.

У ході слухань допитувалися так звані "свідки обвинувачення". Перший з них - односелець Балуха. Він охарактеризував Володимира з позитивного боку і спростував твердження, що Володимир нібито міг поводитися зі зброєю.

Другою виступала дружина Владимира Наталя. Вона повідомила, що під час обшуку в будинку знаходилося не менше 16 осіб. Ці люди пересувалися домоволодінням і заходили до приміщень самостійно, без присутності господарів.

В якості "свідків обвинувачення", були допитані два співробітники "Роздольненського відділу поліції" "начальник кримінального розшуку" і "заступник начальника відділу поліції". Обидва свідки вказали, що ініціатором обшуків у будинку Володимира Балуха та його матері була ФСБ РФ, і що протоколи складали співробітники ФСБ.

Володимир Балух  -  відомий український активіст. Після окупації Росією Криму він публічно висловлювався про те, що включення Криму до складу Російської Федерації є незаконним. На знак протесту українець у березні 2014 вивісив державний прапор України на даху свого дому. Після цього окупаційна влада стала переслідувати його.

ФСБ затримала Балуха 8 грудня минулого року. Співробітники ФСБ заявили, що на горищі будинку, де живе Володимир Балух, виявлено 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Експерти Кримської правозахисної групи заявили, що обраний відносно Балуха запобіжний захід у вигляді взяття під варту непропорційний громадській небезпеці злочину, у здійсненні якого його звинувачують. Кричущим, вважають правозахисники, є сам факт утримання під вартою обвинуваченого за нетяжкою статтею без будь-яких серйозних підстав. Крім того, стан здоров'я Балуха, загалом, погіршується, загострюються хронічні хвороби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-