Справа Чийгоза: окупаційний

Справа Чийгоза: окупаційний "суд" порушує навіть закони РФ - Полозов

Укрінформ
В четвер у так званому Верховному суді Криму проходить чергове засідання у справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза. Суд окупаційної російської влади йде на порушення навіть законів РФ. 

Про це заявив у відеозверненні за підсумками першої частини засідання адвокат Ахтема Чийгоза Микола Полозов.

«Сьогодні проходить 86 судове засідання у справі щодо Aхтема Чийгоза. У ході першої частини судового засідання були запрошені обвинувачені для допиту за окремим провадженням - обидва учасники масових безпорядків - Кантеміров та Емірвалієв. До початку допиту ми попросили суд роз'яснити, в якості кого допитуватимуться дані особи. І суд виніс рішення, що вони будуть допитані у процесуальном статусі - «інші особи». Кримінально-процесуальним кодексом Росії не передбачений допит жодних «інших осіб». Є свідки, підсудні, є експертні фахівці, але до жодного з подібних статусів статус ні одного, ні іншого не підходить. В цілому ми бачимо, що суд іде на відкрите порушення закону, що зумовлено, вочевидь, зацікавленістю суддів у результаті справи», - сказав Полозов.

Він також наголосив, що допит даних осіб в такій якості суперечить КПК РФ, і захист Чийгоза заперечував проти нього, а також вимагав відведення суддівської колегії, проте суд вирішив все ж допитувати Кантемірова та Емірвалієва як «інших осіб».

У першій частині засідання був допитаний Кантеміров, який, за словами Полозова, не дав жодних свідчень проти Чийгоза. «Кантеміров заявив, що з’явився туди особисто і не чув, щоб Чийгоз давав вказівки російською чи кримськотатарською мовами – «бий», «дави» - тобто ті, які за версією обвинувачення давав Чийгоз», - сказав адвокат.

Полозов також додав, що сьогодні до кінця дня планується допит і Емірвалієва.Й 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-