Вежа на Чонгарі транслюватиме чотири українські радіостанції - Стець

Вежа на Чонгарі транслюватиме чотири українські радіостанції - Стець

Укрінформ
Ліцензії на мовлення з радіотелепередавальної станції на Чонгарі біля Криму отримали “Українське радіо” (100.7 FM), кримськотатарська радіостанція “Meydan” (101.4 FM), нова кримська радіостанція “Радіо Крим.Реалії” (105,9 FM) та місцеве радіо “Херсон ФМ” (107.8 FM).

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів міністр інформаційної політики України Юрій Стець.

“Нацрада з питань телебачення і радіомовлення успішно провела конкурс на чотири радіочастоти наприкінці грудня минулого року. Ліцензію на частоту 100.7 FM отримало “Українське радіо”; на 101.4 FM - кримськотатарська радіостанція “Meydan”, яка нещодавно відновила своє мовлення на материку; на 105,9 FM - нова кримська радіостанція “Радіо Крим.Реалії”; на 107.8 FM - місцеве радіо “Херсон ФМ”, - повідомив міністр.

За його словами, чонгарська вежа вже транслює Суспільне мовлення – Перший канал Українського радіо. Готуються до запуску інші радіостанції, які отримали ліцензії від Національної ради.

Стець підкреслив, що радіотелепередавальна станція на Чонгарі стане основою для подальшої розбудови цифрового телебачення на території Херсонщини та подальшого розвитку радіомовлення на територію кримського півострова, як це передбачено заходами проекту Стратегії розвитку телерадіомовлення в Херсонській області та організації мовлення на територію Криму на 2016-2017 роки.

“Технічні можливості станції дадуть змогу транслювати в подальшому всі теле- та радіоканали українських мовників, яким будуть видані відповідні ліцензії”, - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-