Порошенко: Ми не залишимо мешканців окупованого Криму без підтримки

Порошенко: Ми не залишимо мешканців окупованого Криму без підтримки

Укрінформ
Україна не залишить своїх громадян у тимчасово окупованому Росією Криму без підтримки.

Про це написав Президент України Петро Порошенко у Фейсбуці.

Він нагадав, як три роки тому мешканці Криму вийшли на мирний марш, щоб продемонструвати свою солідарність з Україною, а наступного дня РФ вдалася до відкритої агресії і захопила півострів, взявши в заручники мільйони людей.

"Ми не залишимо наших співгромадян у тимчасово окупованому Росією Криму без підтримки. Україна зуміла на найвищому міжнародному рівні - в ООН - закріпити за Росією статус окупаційної влади, яка несе відповідальність за брутальне порушення прав людини на тимчасово окупованій території України – в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь", - зазначив Порошенко.

Весь цивілізований світ знає: Крим – це Україна, наголосив глава держави, тому боротьба за нього триватиме.

Як відомо, 6 лютого 2014 року близько 15 тисяч кримських татар, тисячі українців і жителів Криму інших національностей на заклик Меджлісу прийшли до Верховної Ради АР Крим і не дозволили проросійським депутатам ухвалити антиконституційні рішення щодо відділення Криму від України.

26 лютого 2014 року громадянське суспільство Криму мирним шляхом у правовий спосіб відстояло територіальну цілісність України, не дозволивши Росії та її агентам в Криму провести позачергову сесію, щоб зімітувати нібито добровільний "перехід" Криму до Росії.

Однак уранці 27 лютого 2014 року Кремль увів у дію силовий варіант захоплення Криму. Згодом вулиці міст і магістральні дороги півострова заповнили російські війська. "зелені чоловічки" захопили адміністративні будівлі, взяли в облогу гарнізони Збройних сил України, захопили морські порти й аеродроми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-