"Кримському диверсанту" Сулейманову продовжили арешт

Укрінформ
"Суд" Сімферополя, що перебуває під контролем окупаційної влади, продовжив до 20 березня арешт Редвану Сулейманову, фігуранту "справи кримських диверсантів".

Про це повідомляє у Фейсбуці журналіст Антон Наумлюк.

"Київський районний суд Сімферополя продовжив арешт Редвана Сулейманова до 20 березня 2017 року", - пише Наумлюк.

За версією слідства, Сулейманова нібито завербував співробітник української розвідки для збору інформації про російські війська та інфраструктуру в анексованому Криму. Звинувачення наполягає, що влітку 2016 року кримчанин подзвонив до правоохоронних органів і включив аудіозапис із погрозою теракту.

Напередодні адвокат Сулейманова Еміль Курбедінов отримав повістку з центру протидії екстремізму. У січні юриста, який представляє інтереси кримських татар на півострові, заарештували на десять днів за звинуваченням у "публічній демонстрації нацистської символіки".

Російська влада вважає Редвана Сулейманова одним із так званих кримських диверсантів, до яких також зараховують Євгена Панова та Андрія Захтея – їх звинувачують у підготовці терактів у Криму. Серед матеріалів справи немає даних на те, що ці люди пов'язані з Сулеймановим безпосередньо.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-