Адвокат: Прокурорські

Адвокат: Прокурорські "відеодокази" фіксують абсолютну невинуватість Чийгоза

Укрінформ
На сьогоднішньому судовому засіданні у справі Ахтема Чийгоза були розглянуті як речові докази відеозаписи подій 26 лютого 2014 року.

На цих кадрах видно, що в тій частині мітингу, де знаходився Чийгоз, ніяких подій не відбувалося, повідомив у Фейсбуці його адвокат Микола Полозов.

"У ході сьогоднішнього засідання прокурор продовжив представляти речові докази - відеозаписи подій 26 лютого 2014 року. На них виразно видно, що основні провокації, основні дії здійснювали ополченці, козаки, представники проросійського мітингу, які за кілька годин до часу, зазначеного в заявці партії "Російська єдність", прийшли до будинку Верховної Ради Автономної Республіки Крим і організовано одномоментно чинили силову дію на учасників проукраїнського мітингу", - зазначив Полозов.

За його словами, провокації проводилися протягом кількох годин.

"Ці докази повністю спростовують не лише свідчення потерпілих і ряду свідків обвинувачення про дії Чийгоза, а й у цілому спростовують обвинувачення. Фактично, обвинувачення розсипається", - заявив адвокат.

Як він пояснив, під час мітингу 26 лютого "основні дії відбувалися в лівій частині внутрішнього двору, там, де знаходилися ряди ополченців, козаків".

"Там же присутній і Сергій Аксьонов, який активно переміщається серед своїх прихильників. Ахтем Чийгоз знаходився весь цей час у правій частині внутрішнього двору і там мітингувальники, не отримуючи ніяких провокацій від своїх опонентів, спокійно реалізовували своє конституційне право на свободу зборів", - зазначив Полозов.

Він наголосив, що відеозаписи "фіксують абсолютну невинність Ахтема Чийгоза, абсолютну упередженість і фабрикацію слідства прокурорами кримінальної справи".

Як відомо, Ахтем Чийгоз був затриманий у Сімферополі в січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будинком Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Мітинг, у ході якого прихильникам України протистояли проросійські активісти, у тому числі з партії "Російська єдність", проходив напередодні захоплення Криму російськими військовими.

Окрім Чийгоза, у справі "26 лютого" заарештовані Алі Асанов і Мустафа Дегерменджи. "Справу Чийгоза" проросійський суд розглядає у рамках окремого провадження.

Фото: Крим. Реалії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-