Московський суд завтра розгляне апеляцію

Московський суд завтра розгляне апеляцію "українських диверсантів"

Укрінформ
Московський міський суд у вівторок має намір розглянути апеляційні скарги "українських диверсантів" Захтея і Панова.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

"Московський міський суд 24 січня має розглянути апеляційні скарги "українських диверсантів" Андрія Захтея та Євгена Панова", - повідомили у правозахисній організації.

За її даними, захист має намір домогтися звільнення Захтея і Панова з-під варти.

Як вважає адвокат Захтея Ільнур Шарапов, суд першої інстанції не перевірив обгрунтованість доводів слідства про необхідність утримувати Захтея під вартою.

"Основний наш довід полягає в тому, що слідство не надало суду жодного доказу обгрунтованості своєї підозри в тому, в чому звинувачують мого підзахисного, і взагалі його причетності до якогось злочину", – сказав Шарапов.

Лефортовський суд Москви 5 грудня у закритому режимі продовжив арешт українцям ще на три місяці - до 7 березня 2017 року.

Всього, за даними Кримської правозахисної групи, у період з серпня по листопад 2016 року у справі так званих "українських диверсантів" російськими спецслужбами було затримано дев'ятьох українців: Євген Панов, Андрій Захтей, Редван Сулейманов, Володимир Присич, Дмитро Штибліков, Олексій Бесарабов, Володимир Дудка, Гліб Шаблій, Олексій Стогній.

Як повідомляв Укрінформ, 10 серпня ФСБ Росії повідомила, що в ніч на 7 серпня в окупованому Криму затримали групу "українських диверсантів", які нібито займалися підготовкою терактів на півострові. Влада України заперечує звинувачення російських спецслужб, називаючи їх провокацією. Громадяни України Євген Панов і Андрій Захтей направили в Слідчий комітет РФ заяву про тортури, які застосовували до них після затримання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-