Судилище над Чийгозом: речові докази спростовують заяви

Судилище над Чийгозом: речові докази спростовують заяви "потерпілих"

Відео
Укрінформ
Адвокат заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза Микола Полозов заявив, що на засіданні суду у вівторок речові докази у вигляді фотографій з мітингу 26 лютого 2014 року спростовують свідчення "потерпілих" і "свідків" звинувачення.

Про це Полозов сказав у відеокоментарі, розміщеному на сторінці у Фейсбуці глави ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїра Смедляєва.

"На деяких фотографіях був зображений Чийгоз. Він знаходився в правій частині внутрішнього двору (Верховної Ради АР Крим - ред.) - зовсім у іншому місці від лінії зіткнення "ополченців" і мітингарів. Жодних вказівок він давати не міг. Також на цих фотографіях відсутні докази того, що Чийгоз здійснює якісь дії руками, про що раніше говорили свідки, що постраждали", - сказав Полозов.

За інформацією адвоката, на наданих снімках видно, що "члени так званого народного ополчення прийшли до будинку Верховної Ради АРК істотно раніше, ніж був призначений мітинг партії "Російська єдність". Вони зайняли велику частину площі внутрішнього двору, практично обмежуючи учасникам мітингу Меджлісу кримськотатарського народу право свободи зборів".

Полозов уточнив, що наступне судове засідання призначили на 18 січня.

Як повідомлялося, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз був затриманий у Сімферополі у січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будинком Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Мітинг, під час якого прихильникам України протистояли проросійські активісти, у тому числі з партії "Російська єдність", проходив напередодні захоплення Криму російськими військовими. Окрім Чийгоза у справі "26 лютого" арештовані Алі Асанов і Мустафа Дегерменджі.

Водночас "справу Чийгоза" російський суд розглядає в рамках окремого провадження. Зараз його арешт продовжено до 8 квітня 2017 року.

Фоо: Крим.Реалії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-