«Кримський суд» продовжив арешт Балуху до лютого

«Кримський суд» продовжив арешт Балуху до лютого

Укрінформ
Окупаційний суд в Криму продовжив арешт українського активіста Володимира Балухи, що знаходиться в сімферопольському СІЗО, до 5 лютого 2017 року.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

"Сьогодні, 27 грудня, в Роздольненському районному "суді" Криму відбулося засідання з продовження запобіжного заходу у вигляді взяття під варту українського активіста Володимира Балухи. На засідання суду Балуху доставили з СІЗО Сімферополя", - йдеться в повідомленні Кримської правозахисної групи.

За їх даними, "суддя" Олександр Абеляшев залишив кримчанина під вартою до 5 лютого 2017 року. Раніше цей же самий "суддя" виніс ухвалу про арешт Балухи до 6 січня 2017 року.

У Кримській правозахисній групі вже заявляли, що знаходження Балухи під вартою загрожує його здоров'ю. На думку захисту українця, тримати його в СІЗО немає жодних підстав. Адвокат просив 22 грудня на засіданні «Верховного суду» Криму замінити запобіжний захід у вигляді знаходження під вартою на домашній арешт, щоб Балух міг допомагати своїй літній хворій матері, але «суд» відмовив.

Як повідомляв Укрінформ, 8 грудня співробітники ФСБ провели обшуки у Володимира Балухи та його матері, після чого активіста затримали. 12 грудня Роздольненським районним «судом» Криму було обрано запобіжного заходу для кримчанина у вигляді взяття під варту строком на 30 діб. Володимир Балух звинувачується в «незаконному зберіганні зброї, його основних частин, боєприпасів» (ст. 222 ч.1 КК РФ). На думку експертів КПГ, в діях судових і силових органів убачається політичне переслідування і містяться грубі порушення не лише міжнародного, але і де-факто російського кримінально-процесуального законодавства, що застосовується в Криму .

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-